Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NYIROKMASSZÁZS

Az artériás hajszálerekből kiszűrődő többletfolyadékot, amit a vénás keringés nem képes összeszedni, nevezzük nyiroknak. Ezt a napi 1,5-2 liternyi folyadékot, a sejtek közötti térből a nyirokerek gyűjtik össze, és a nyirokcsomókon keresztűl vezetik vissza, a mellkas magasságában, a vénás keringésbe. A nyirokáramlásnak nincs motorja, miképpen a vérkeringésnek a szív. Az áramlást az izommunka, és a mozgás hozza működésbe. A mai világban gyakori ennek hiánya, vagy nem kielégítő mennyisége, ezért fontos e módszer aktivizáló hatása.

A nyirokrendszerben, a nyirokcsomókban "dolgozó" fehérvérsejtek feladata, hogy megtisztitsák a szervezetet a különböző behatolóktól, vírusoktól, baktériumoktók, gombáktól, mérgező anyagoktól (pl. gyógyszermaradványoktól), elhalt sejtjeink széteső maradványaitól, a sejtjeink anyagcsere-folyamatainak salakanyagaitól, és méreganyagaitól, és még sokminden mástól. Látható, hogy eme funkció megvédi szervezetünket a testidegen anyagoktól, ezért:

                                      NYIROKRENDSZER=IMMUNRENDSZER

A mozgáshiányból fakadó lelassuló nyirokkeringés nem tudja maradéktalanúl ellátni feladatát, gyengül az immunitás, és ezáltal lehetőséget kapnak a kórokozók az elszaporodásra, a szervezet megbetegítésére.
 
A  nyirokmasszázs  élenjár a betegség megelőző (prevenciós) kezelések sorában. Mellékhatásoktól mentesen , természetes úton aktivizálja a szervezet ellenálló képességét. Nem elhanyagolható a kötőszövetre kifejtett hatása, melynek következtében a felesleges testnedvek, zsírok feszívódnak, jelentős térfogatcsökkenést okozva.
Tehát szűnik az ödéma, a narancsbőr, és formálódik a test!
Segíti a méregtelenítő-, és fogyókúrát, a hegek gyógyulását, az emésztési problémák, a magas vérnyomás megoldását, és a gyulladások gyógyulását.